Toate produsele pot fi returnate în maxim 14 zile de la cumpărare sau pot fi schimbate cu un alt produs în maxim 100 de zile. Produsul (produsele) trebuie să fie în stare originală, fără semne de uzură. Dacă doriți să returnați produsul (produsele), vă rugăm să ne contactați la [email protected] . Vom fi bucuroși să vă ajutăm.
Procedura plângerilor
Această procedură de depunere a plângerilor este reglementată de dispozițiile relevante din Codul civil, astfel cum au fost modificate prin regulamentele de întârziere și dispozițiile Legii nr.250/2007 Coll. privind protecția consumatorilor și modificarea Legii Consiliului Național Slovac Nr. 372/1990 Coll. privind infracțiunile, astfel cum a fost modificată, în cazul răspunderii pentru defecte și aplicarea răspunderii pentru vicii ale bunurilor vândute și ale serviciilor furnizate.
- Vânzătorul este răspunzător pentru defectele produsului, iar cumpărătorul va face o reclamație fără întârziere cu vânzătorul în conformitate cu procedura de reclamații valabilă. Perioada de garantie pentru produsele vandute este determinata de legislatia generala - Codul civil in vigoare la momentul vanzarii.
(2) Procedura valabilă de depunere a plângerilor se aplică în ceea ce privește tratarea plângerilor. Prin trimiterea comenzii către vânzător, Cumpărătorul confirmă că a fost informat în mod corespunzător cu privire la condițiile și modul de revendicare a bunurilor, inclusiv detalii cu privire la locul în care poate fi făcută cererea și cu privire la executarea reparațiilor în garanție în conformitate cu articolul 18 alineatul (1) din Legea nr.250/2007 Coll. privind protecția consumatorilor și cu privire la modificarea Legii Consiliului Național Slovac Nr. 372/1990 Coll. privind infracțiunile astfel cum au fost modificate (denumită în continuare "Legea").
(3) Procedura de reclamații se aplică produsului achiziționat de cumpărător de la vânzător sub formă de comerț electronic pe site-ul de comerț electronic al vânzătorului sau prin e-mail sau în alt mod.
- Procedura de reclamații în această formă este valabilă pentru toate cazurile de afaceri, cu excepția cazului în care se negociază prin contract alți termeni de garanție.
- Cumpărătorul are dreptul de a solicita o garanție la vânzător numai pentru un produs care prezintă defecte cauzate de producător, furnizor sau vânzător, acoperit de garanție și care a fost achiziționat de la vânzător.
- Cumpărătorul va efectua o inspecție a produsului la primirea produsului. După detectarea unui defect al produsului, acesta poate face afirmații pentru erorile detectate în timpul acestei inspecții. În timpul perioadei de garanție, clientul are dreptul de a corecta defectul gratuit după depunerea produsului la vânzător împreună cu dovada achiziției.
- În cazul în care produsul prezintă defecte, clientul are dreptul de a face o reclamație la vânzător în conformitate cu dispozițiile secțiunii 18 alineatul (2) din Legea privind protecția consumatorilor prin e-mail sau contact telefonic.
- Procedura de reclamație pentru un produs care poate fi prezentat în mod obiectiv vânzătorului începe la data la care sunt îndeplinite toate condițiile următoare:
- Produsul revendicat a fost prezentat de consumator la: KAMAC s. r. o., Aleja Sloboda 1890/50, 026 01 Dolny Kubin, ID 50 729 659
- împreună cu produsul reclamat, dovada achiziției a fost prezentată la adresa de mai sus – comandă în numerar (factură), numele și adresa consumatorului sau contact telefonic, descrierea exactă a defectului produsului sau modul în care s-a produs defectul produsului.
9.Un model de proces-verbal de reclamație este disponibil la adresa:
http://www.vsetkonamobil.sk/dokumenty/reklamacnyprotokol.pdf/ consumatorul completeaza campurile a-g din procesul-verbal de reclamatie si trimite procesul-verbal de reclamatie vanzatorului prin e-mail sau posta slovaca, sau personal la adresa de mai sus./
- Începerea procedurii de depunere a plângerii este, de asemenea, data cererii. Produsul revendicat va fi depus de cumpărător la locul specificat în prezenta procedură de reclamație /punctul 8.a./.
- În locul desemnat pentru primirea reclamațiilor, vânzătorul este obligat să asigure prezența persoanei autorizate să se ocupe de reclamații în conformitate cu articolul 18 alineatul (3) din lege.
- Cumpărătorul va fi răspunzător pentru defectele produsului cu Vânzătorul, fără întârzieri nejustificate.
- La data primirii reclamației, Vânzătorul va elibera Cumpărătorului un document de primire a plângerii bunurilor în scris, de exemplu sub formă de e-mail sau în scris, în care este obligat să marcheze cu exactitate defectele produselor în conformitate cu § 18 alineatul (5) din Lege.
- În cazul în care consumatorul face o reclamație, vânzătorul sau angajatul său autorizat sau persoana desemnată este obligată să instruiască consumatorul cu privire la drepturile sale în temeiul regulamentului general, pe baza deciziei consumatorului care dintre aceste drepturi își exercită consumatorul, acesta este obligat să stabilească modul în care este tratată plângerea în temeiul articolului 2 litera (m) imediat, în cazuri complexe, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data solicitării, în cazuri justificate, în special în cazul în care este necesară o evaluare tehnică complexă a stării produsului sau serviciului, în termen de cel mult 30 de zile de la data cererii. După stabilirea modului în care este tratată plângerea, plângerea este tratată imediat, în cazuri justificate plângerea putând fi soluționată la o dată ulterioară; cu toate acestea, soluționarea plângerii nu poate dura mai mult de 30 de zile de la data cererii. După expirarea termenului de soluționare a reclamației, consumatorul are dreptul de a se retrage din contract sau are dreptul de a schimba produsul cu un produs nou.
- Cumpărătorul nu solicită garanția pentru defectele care au fost aduse la cunoștința vânzătorului la momentul încheierii contractului.
- Dreptul la recunoașterea garanției la vânzător de către cumpărător încetează să mai fie:
- nefurnizarea dovezii de plată (vă recomandăm să securizați și să păstrați o copie a documentului), nota de livrare
- expirarea perioadei de garantie a produsului,
- deteriorarea mecanică a produsului cauzată de cumpărător,
- d) utilizarea produsului în condiții care nu corespund mediului natural;
- e) manipularea, service-ul sau neglijarea necorespunzatoare a ingrijirii produsului;
- deteriorarea produsului prin suprasolicitare, manipulare necorespunzătoare sau utilizare cu încălcarea condițiilor stabilite în documentație, principii generale, standarde tehnice sau reglementări de siguranță în vigoare în Republica Slovacă,
- deteriorarea produsului prin evenimente inevitabile sau imprevizibile;
- deteriorarea produsului prin distrugere accidentală și deteriorare accidentală, alte intervenții neprofesioniste, avarii sau electricitate atmosferică sau alte forțe majore, manipularea frauduloasă a produsului.
- Vânzătorul este obligat să soluționeze plângerea și să pună capăt procedurii de reclamație în unul dintre următoarele moduri:
- predarea produsului reparat,
- prin înlocuirea produsului,
- returnarea pretului de achizitie al produsului,
- plata unei reduceri rezonabile la pretul produsului,
- printr-o invitație scrisă de a prelua vânzătorul executării preconizate,
- o respingere motivată a cererii de produs.
- Vânzătorul este obligat să emită cumpărătorului un document scris cu privire la soluționarea reclamației în termen de cel mult 30 de zile de la data cererii.
- Perioada de garantie este de 24 de luni pentru bunurile vandute si cand bunul este facut la comanda de la data incheierii contractului de achizitie. Perioada de garanție pentru bunurile second-hand este de 12 luni. Perioada de garantie se prelungeste cu perioada pentru care cumparatorul nu a putut folosi bunurile din cauza reparatiei in garantie a bunurilor.
- În ceea ce privește defectul detașabil, cererea va fi tratată după cum urmează:
- vânzătorul se asigură că defectul este corectat sau,
- vânzătorul schimbă produsul defect cu un produs nou, identic cu produsul revendicat.
- Dacă există un defect care nu poate fi corectat sau încă o eroare amovibilă repetată sau un număr mai mare de erori amovibile diferite și care împiedică utilizarea corectă a produsului ca lipsit de erori, vânzătorul se va ocupa de reclamație:
- prin anularea contractului de vânzare-cumpărare sau, la cererea clientului, prin schimbarea produsului cu bunuri alți parametri funcționali, identici sau tehnici mai buni sau
- in cazul in care vanzatorul nu poate schimba produsul cu altul, acesta va solutiona creanta prin emiterea unei note de credit pentru produsul defect.
- În sensul plângerii, apariția și eliminarea aceleiași erori amovibile se consideră a fi repetate de mai multe ori.
- În sensul plângerii, un număr mai mare de erori amovibile diferite sunt considerate a fi apariția și eliminarea a mai mult de două erori amovibile diferite.
- În cazul în care vânzătorul pune capăt procedurii de reclamație ca o respingere justificată din punct de vedere juridic a cererii, dar defectul produsului în funcție de consumator există în mod obiectiv și nu a fost remediat, cumpărătorul își poate exercita dreptul de a remedia defectul produsului prin intermediul instanței.
- Garantia nu acopera interferentele necorespunzatoare cu produsul sau nerespectarea procedurii in instructiunile de utilizare - pentru produsele pentru care o astfel de procedura rezulta din natura produsului.
27.Instrucțiunile consumatorilor: (1) În cazul în care defectul este un defect care poate fi îndepărtat, cumpărătorul are dreptul de a fi îndepărtat gratuit, în timp util și în mod corespunzător. Vânzătorul este obligat să elimine defectul fără întârzieri nejustificate. (2) In loc sa indeparteze defectul, Cumparatorul poate solicita inlocuirea produsului sau, in cazul in care defectul se refera doar la o parte a produsului, inlocuirea componentei, in cazul in care vanzatorul nu suporta costuri nerezonabile din cauza pretului produsului sau a gravitatii defectului. (3) În loc de a elimina defectul, vânzătorul poate înlocui întotdeauna produsul defect cu un produs ireproșabil, cu excepția cazului în care acest lucru provoacă dificultăți grave pentru cumpărător. (4) În cazul unui defect care nu poate fi îndepărtat și care împiedică utilizarea corectă a produsului ca produs fără defecte, cumpărătorul are dreptul de a schimba produsul sau are dreptul de a se retrage din contract. Aceleași drepturi aparțin cumpărătorului în cazul defectelor detașabile, dar dacă cumpărătorul nu poate utiliza produsul în mod corespunzător din cauza reapariției defectului după reparație sau din cauza unui număr mai mare de defecte. (5) În cazul altor defecte inamovibile, cumpărătorul are dreptul la o reducere rezonabilă a prețului produsului.
Soluționarea alternativă a litigiilor extrajudiciare
- a) Consumatorul are dreptul de a contacta vânzătorul cu o cerere de reparații, prin e-mail la: [email protected], sau în scris la: KAMAC s. r. o., Aleja Sloboda 1890/50, 026 01 Dolny Kubin, ID 50 729 659, dacă nu este mulțumit de modul în care Vânzătorul a gestionat plângerea sa sau în cazul în care consideră că vânzătorul și-a încălcat drepturile. În cazul în care vânzătorul răspunde negativ la această solicitare sau nu răspunde la aceasta în termen de 30 de zile de la expedierea acesteia, consumatorul are dreptul de a prezenta o propunere de inițiere a soluționării alternative a litigiilor entității de soluționare alternativă a litigiilor (denumită în continuare "entitatea SAL") în conformitate cu Legea 391/2015 Coll.
(b) Consumatorul poate, de asemenea, să depună o plângere la entitățile de soluționare alternativă a litigiilor sol listate online la https://www.mhsr.sk/obchod/ochrana-spotrebitela/alternativne-riesenie-spotrebitelskych-sporov-1/zoznam-subjektov-alternativneho-riesenia-spotrebitelskych-sporov-1
(c)Soluționarea alternativă a litigiilor poate fi utilizată numai de către consumator – o persoană fizică care, atunci când încheie și execută un contract de consum, nu acționează în cadrul activității sale economice, al locului de muncă sau al profesiei sale. Soluționarea alternativă a litigiilor se referă numai la un litigiu între consumator și vânzător care decurge dintr-un contract încheiat cu un consumator sau care se referă la un contract încheiat cu un consumator.
Soluționarea alternativă a litigiilor se referă numai la contractele la distanță. Soluționarea alternativă a litigiilor nu se referă la litigiile în care valoarea litigiului nu depășește 20 EUR. O entitate SAL poate solicita consumatorului să plătească o taxă pentru inițierea soluționării alternative a litigiilor până la maximum 5 EUR, inclusiv TVA.
Conectare